Tuesday, November 25, 2014

Vaca

După cum am mai spus: când "statul" nu va mai avea de unde să culeagă impozite și taxe, va fi nevoit să accepte "înțelegerile" corporatiste de "eliberare" energetică și să se alinieze sărăciei țărilor din Africa, în care dictează Shell, Exxon Mobil și Chevron.
Sub un Ponta, cazul izolat de la Pungești ar fi luat probabil amploare națională. România a ajuns să fie ținută în șah mulțumită unei prese preponderent lipsită de obiectivitate și perspectivă, care lucrează cu instigări la răzbunare, invocând dreptatea de pe margini asupra unui mediu din care ea lipsește cu desăvârșire, în loc să iși educe spectatorii pentru a gândi strategic.
Avem o clasă politică în mod deosebit cea de stânga și o presă care încă exploatează sechelele comunismului, în loc să ajute la vindecarea lor. Moartea caprei vecinului este încă o dorință specifică oamenilor de pe aici.
În locul creșterii taxelor, scăderea lor i-ar fi adus în legalitate pe cei care lucrează la negru și ar fi stimulat firmele mici să se dezvolte chiar și fără fonduri europene, fapt care ar fi adus la mai multe locuri de muncă, încasări mai mari la buget și în același timp creștere economică. Fără firme nici statul nu are de unde să adune taxe pentru a-și plăti funcționarii, pensiile și ajutoarele sociale. Pentru unii aceste lucruri sunt la mintea cocoșului. Pentru alții nu contează și mai sunt câțiva care se gândesc numai la ziua de mâine.
O vacă pe care o hrănești te hrănește câțiva ani. Dacă o tai, te hrănește probabil o lună.
http://www.comisarul.ro/politic/%C5%9Eoc/proasta-lu-ponta-lasa-o-gaura-de-6-miliarde-de_288777.html

No comments: