Monday, March 5, 2012

Suspect de o viitoare vânzare

Pentru că tot a devenit "trandy" vânzarea de țară și numele lui Băsescu este bine legat de această activitate de la dosarul Flota încoace, uneori ascunsă în spatele subtilului termen de "privatizare", analizați puțin următoarea știre:
"Traian Băsescu: România va fi independentă energetic

România va putea fi independentă energetic, susţine preşedintele Traian Basescu. Exploatarea zăcământului de gaze din Marea Neagră va începe în trei ani, a anunţat luni şeful statului.
În perimetrul Neptun s-a descoperit un zăcământ de gaze de aproape o sută de miliarde de metri cubi, iar specialiştii spun că există perspective similare pentru alte câteva depozite, care vor fi prospectate în perioada următoare.
Preşedintele Traian Băsescu a vizitat luni nava de foraj marin, a companiei ExxonMobil.
Luna trecută, cele două companii care fac prospecţiuni în Marea Neagră, au anunţat descoperirea unui zăcămant care conţine gaze naturale, echivalente cu de 3, până la 6 ori, consumul anual al României."


Stirea este de pe site-ul TVR
Din moment ce văd ExxonMobil mi-aș dori și eu să aud o explicație pentru a afla în ce fel va fi independentă România din punct de vedere energetic. ExxonMobil au exploatari proprii în lume, dar în special în Africa, alături de Shell, unde mulțumită corupției politice au pus mâna pe zăcăminte întregi. Care sunt interesele lor aici? Cine profită? Ne vor lua ei zăcămintele ca să ne vândă nouă gazele de pe propriul nostru teritoriul? Evident - statul este o altă afacere iar partea lor vine din impozite, accize și alte taxe, însă de unde vor mai lua ei taxe când zăcămintele vor fi terminate? Băsescule, n-ai vrea să ne listezi și toată țara la bursă?

No comments: