Thursday, March 15, 2012

Subminarea agriculturii

Încă o știre din categoria celor care demonstrează că actuala conducere a țării, lipsită de viziune este cumpărată de către străini. Oameni ca și cei care ne conduc astăzi sunt cei care nu doar amenință ci și acționează împotriva a ceea ce ei numesc siguranță național și nu protestatarii sunt cei care fac aceasta. Protestele nu ar trebui sa fie pașnice pentru că gunoaiele nu au bun simț și nu vor lua în serios blândețea mielușeilor din stradă. Au făcut legea astfel încât să se apere ei înșiși cu ajutorul ei, dar au facut-o împotriva poporului român!

Fermierii au protestat faţă de noile taxe şi impozite la utilajele agricole

Sute de fermieri din localităţile de graniţă din vestul ţării au protestat în oraşul arădean Nădlac. Ei au scos tractoarele pe străzi şi au claxonat pentru a atrage atenţia autorităţilor că noile taxe şi impozite la utilajele agricole îi falimentează.
O hotărâre de guvern emisă la începutul anului asimilează combinele şi tractoarele cu maşinile de teren şi prin urmare, impozitele locale sunt uriaşe.

                                                    Știrea a fost difuzată de TVR.  


Prevenirea speculei
Pentru a preveni posibila speculă imobiliară după aderarea la Uniunea Europeană legea prevede o perioadă de tranziție în care cetățenii străini nu pot să cumpere terenuri în statele nou aderate până după ce această perioadă trece. În România aceasta era de 5 ani pentru a putea cumpăra terenuri pentru reședințe/case și 7 ani pentru terenuri folosite în scopuri comerciale.

Ce se întâmplă în România? 
În România majoritatea fermierilor au vârste înaintate, apropiate de vârsta de pensionare, iar o foarte mare parte din populația de la țară nu are resursele necesare pentru agricultură: forță de muncă, utilaje agricole, resurse financiare. Țăranul român după o vârstă mai are nevoie și de medicamente pe lângă alimentație și nu-i ajung banii nici pentru acelea.
În timpul mandatului domnului fost marinar ne-am ales cu o lege care pune impozit pe terenurile agricole nelucrate.  Consecința acestei legi: cei care nu își pot lucra terenul sunt indirect forțați să îl vândă sau să-l dea în arendă. Au și cui să-l vândă sau să-l dea. Se umple țara de investitori străini, dar ce înseamnă o investiție? Aloci niște resurse unui lucru din care te aștepți să ai un profit - o sumă mai mare decât valoarea resurselor alocate, prin urmare: INVESTIȚIILE STRĂINE, CEL PUȚIN DUPA CUM FUNCȚIONEAZĂ ACUM NU AJUTĂ POPULAȚIEI ROMÂNIEI. SUNTEȚI SCLAVI STRĂINILOR ÎN PROPRIA VOASTRĂ ȚARĂ și nu exagerez când spun "sclavi". Asemenea lor trăiți de pe o zi pe alta fără să aveți nimic mai mult decât strictul necesar pentru a rămâne în viață, de aceea vă mai aruncă uneori câte o coajă de pâine. De ce vă vor investitorii străini în viață? Ca să lucrați pentru ei. Pentru ei nu sunteți persoane pe care să le respecte ci resurse de exploatat, iar cei care conduc țara îi susțin pentru că din taxe și impozite își iau partea lor la bugetul de stat.
Oamenii pe care îi vedeți în această știre au protestat tocmai pentru că ei vor să lucreze, dar "aleșii" poporului îi forțează și pe ei să renunțe, să nu mai lucreze pentru ei înșiși și să devina sclavi altora.
În final cine are timp să arunce o privire peste această lege http://www.madr.ro/pages/l52/lege-masuri-stimulare-comasare-terenuri-agricole.pdf 

No comments: