Friday, February 24, 2012

Stiri externe din nou

Pentru cei care cred ca Victor Ponta vrea cu adevărat scăderea prețurilor carburanților ar trebui să vadă că Victor Ponta susține public acest lucru numai de ochii lumii pentru a da bine în campania electorală știind durerea multora. Prețul petrolului prea puțin depinde de politica României și nu va rezolva nimic în această privință. El cu siguranță știe acest lucru, dar acum aplica "tactica" de "gura lumii" precum am observat și în cazul lui Crin Antonescu. Cu siguranță știe de asemenea că mulți vor fi destul de naivi pentru a avea impresia că cineva le vrea binele și își vor pune speranța în el. Nu știu în ce masură în știrile românești s-au transmis anumite informații externe: saptamâna trecuta Iran-ul a oprit exporturile de petrol spre Marea Britanie și Franța. Începând din 20 martie anul acesta Iran-ul anunță că începe să accepte alte monede decât dolari americani în tranzacțiile cu petrol, ceea ce înseamnă un efort pentru slăbirea dolar-ului american în acea zonă, implicit a influentei Statelor Unite. Prețul va continua să crească în luna martie, iar politicienii noștrii nu vor putea sa se opuna. Sarcina lor ar fi fost eventual să influențeze pozitiv puterea de cumpărare a românilor dar au eșuat și sunt tot la pământ de ani de zile, iar ceea ce spune Ponta este praf în ochii alegatorilor. Cine vrea detalii să arunce o privire asupra următorului link:
http://www.dailypaul.com/215073/march-20-2012-iranian-oil-bourse-will-start-trading-oil-in-other-currencies-apart-from-the-us-dollar

Wednesday, February 8, 2012

Șantaj

Cineva din "sistem"  spunea cândva că nu ai cum sa ocupi o poziție importantă din care să poți schimba ceva fără ca cineva să te poată șantaja. Ori ești la îndemâna cuiva, ori ești înlăturat printr-o metodă sau alta. Ce văd eu în următoarea știre:
http://tvr.ro/?play=119955
este:
De pe poziția de ministru al economiei nu se poate schimba aproape nimic în aceste momente, sau nu se pot face schimbări benefice în primul rând pentru oameni (nu mă refer aici la afaceriști și mult discutatele grupuri de interese). Nu se pot face schimbări benefice ale căror rezultate să se facă simțite în viitorul apropiat. Lucrurile se pot totuși schimba în mai rău. Acel post de ministru al economiei este bun deocamdată numai pentru a avea spre cine să arate alții cu degetul și a avea o persoana în a carei cap să se spargă oalele. Poziția ar putea fi refuzata de catre orice om care are măcar puțin bun simț și nu vrea să transforme răul în mai rău. Ca urmare a refuzului dânsei și a dorinței altor entități ca mai răul sa nu stagneze, dar ca să existe totuși țapul ispășitor pentru a nu se cunoaște adevărații vinovați apare repede șantajul. Cum: Suspiciunea unui conflict de interese. Ce o poate salva imediat: Imunitatea guvernamentală - acceptarea funcției.
De ce nu se pot face schimbări benefice de pe acea poziție? Pentru ca deasupra ei se află scaunul de prim ministru, iar persoana propusă pentru acel post în primul rând este aleasă de președinte. În al doilea rând - și poate cel mai relevant - discursul de la momentul acceptării funcției vizează aceleași aspecte pe care se baza și fosta interjecție guvernamentală - aceeași Mărie cu altă pălărie. În al treilea rând este trecutul cam suspect al acestei persoane.
Să nu uităm și faptul că Roșia Montană este foarte probabil să se afle între interesele acestui viitor vânzător intermediar de patrie pe nume Mihai Răzvan Ungureanu, ținând cont de interesele persoanelor care i-au oferit susținerea până în prezent. Cu siguranță nu i-au oferit-o gratis.
Atrag atenția asupra faptului că este un intermediar.
Dacă până recent TVR-ul dadea o impresie de obiectivitate, cel puțin în exprimare, astăzi se văd deja subtilitățile aranjării cuvintelor în formule care țintesc modelarea aspectului realității. Acesta este un amănunt pe care l-am observat în trecut pe la toate posturile private de televiziune.
Posibila trădare :
http://www.inpolitics.ro/acuzatie-exploziva-seful-sie-agent-al-unui-serviciu-secret-strain-art50060.aspx#
Având în vedere faptul că este evreu, oricât ar fi el de cetățean român în acte rămâne doar în acte. M-ar surprinde să aibă vreo intenție cu adevărat pozitivă legată de neamul românesc, dar pentru al lui neam tot interesul.
Background-ul intermediarului:
http://www.ghimpele.ro/2012/02/aspecte-ale-desemnarii-ungureanu-baiatul-de-aur-al-rosia-montana-gold-corporation/